Koiran ontuminen ja kehässä esittäminen ?!
Meidän rodussa on jo kesästä -09 käyty kiivasta keskustelua siitä että kasvattini meni kehään arvostetulle tuomarille , vain hakeakseen sieltä Evan.  Perhe missä koira asuu tuli itse näyttely paikalle ja halusi koiran esittää, vaimo oli elämänsä ensimmäisen kerran kehässä :)  Koira loukkaantui , astui johonkin ehkä kaisla / kivi ja aristi jalkaansa, ei haavoja.
Varmasti jännitti mutta sanallista arvostelua olimme hakemassa emme sijoitusta. Kyseessä valioluokan koira.
 
Tulos tietysti laitettiin kotisivulle , kuten jokaisen esitetyn koiran olisi hyvä tai huono. Koiran arvoa se ei perheensä silmissä muuta mihinkään.
 
Kyselyitä syystä tuli heti ja niihin vastattiin kuten asia oli.
 
 
LR ; Miksi ontuva koira viedään kehään Shocked ?
 NK ; lähetetty Ma Heinä 06, 2009 8:39 pm
No jos ei tuomari vaikka huomaisi sitä , Onhan näitä puusilmiä nähty. ( todella outo kommentti , kirjoittaja )

MN colin satutti jalkansa kun oli tulossa perheensä sekä ticon ja onnin kanssa huvilalta näyttelyyn, ontuminen paheni iltapäivän aikana.näin tällä kertaa.

 

N K kirjoitti:No jos ei tuomari vaikka huomaisi sitä rabbit Onhan näitä puusilmiä nähty.
Niin ja vaikka tuomari ei ns. huomaa kuin handlerin tutun pärstän, niin kehän laidalla olijat huomaavat, ja kuukausi tolkulla nauretaan keskustelupalstoilla tuomarille ja handlerille. Nolointa, että kyseessä on muunrotuisten palstat ja muunrotuisten harrastajat... Tuli vaan yksi Lahden ryhmänäyttely mieleen. No onneksi tuomari ei tällä kertaa häpäissyt itseään.
 

 HV lähetetty Ti Heinä 07, 2009 12:49 am

Tapasin Nastolassa Anne Lajusen ja Ilon. Anne oli tyytyväinen kun Ilo jää mini-kokoiseksi agilitykoiraksi. Kun en agilitaa, niin en tiedä mikä tuo minin yläraja on.

Mitattiinko Kokkolassa ja Pietarsaaressa koiria?
 

MN lähetetty Ti Heinä 07, 2009 1:13 pm

H V kirjoitti:Niin ja vaikka tuomari ei ns. huomaa kuin handlerin tutun pärstän, niin kehän laidalla olijat huomaavat, ja kuukausi tolkulla nauretaan keskustelupalstoilla tuomarille ja handlerille. Nolointa, että kyseessä on muunrotuisten palstat ja muunrotuisten harrastajat... Tuli vaan yksi Lahden ryhmänäyttely mieleen. No onneksi tuomari ei tällä kertaa häpäissyt itseään.


no, Colinin handleri kun ei ole koskaan ennen ollut edes kehässä. Tomas Rohlinin arvostelu haluttiin myös colinille, vaikka tiedossa oli että tulee EVA.

"LR" lähetetty Ke Heinä 08, 2009 5:39 pm
Jos tiedossa on, että koira on loukkaantunut, sanovat näyttelysäännöt seuraavaa:

"Näyttelyyn ei saa osallistua
* sairas koira"

tämä siis kopsattuna suoraan Kennelliiton näyttelysäännöistä.

Hyväksyttävä syy ei liene tarve saada "loistava arvostelu" tietyltä tuomarilta.
Jos koira ontuu, se on sairas, eikä sitä tule esittää kehässä.

Tämä siis tiedoksi Mialle.
 
 
MN lähetetty Ke Heinä 08, 2009 8:33 pm
Rolling Eyes mia ei ole osallistunut koiran kanssa näyttelyyn pitkään aikaan, kattomassa olen kylläkin ollut. mutta KIITOKSIA tiedosta, kohtapuoli näyttelyyn aion osallistua koirankin kanssa. Very Happy
 

 MN  lähetetty To Heinä 09, 2009 1:36 pm

yhteyden otto kennelliittoon selvitti että jokaisessa näyttelyssä näyttäisi olevan ontuvia koiria, osa palkitaan ERI:llä osa EVA:lla. Näin vastasi kennelliiton neuvonta. Colinin tapauksessa kun ei ole kyseessä SAIRAUS. Jos itse saan esim. tikun jalanpohjaan, en koe olevani sairas. Rolling Eyes
 

Viesti  Luna R lähetetty To Heinä 09, 2009 2:31 pm

No kukin tyylillään...

 

  H V lähetetty To Heinä 09, 2009 4:57 pm

Vau tosihienoa Kennelliitto. Tällä hetkellä on menossa valtava kamppanja että sairaat koirat saadaan pois kehästä.....siis kaikilla tavoilla sairaat. Mielestäni henkilö joka tuo ontuvan koiran kehään pitäisi kokonaan diskata näyttelyistä, siis kaikki kyseisen omistajan koirat.

Koirien hyvinvoinnillahan ei ole mitään merkitystä....arvosteluilla vaan? Vai mitä arvoja halutaan linkkaavan koiran kehään raahamisella tuoda esille?

AK  lähetetty Pe Heinä 10, 2009 1:28 pm

Mahtoikohan kukaan noista arvostelijoista itse olla paikalla katsomassa kuinka pahasti koira sitten ontui, tai nilkutti?
monasti saattaa koira olla ihan normi liikkuja, mutta sitten hetki tai kaksi ennen kehää pikkuisen sattuu ja siitä sitten saa miettiä että sattuuko pahasti vai onko hetken pieni vaiva.
Kyseisen kasvattajan koirien/kasvattien kohdalla näyttäisi olevan ihan sama mitä on kyseessä, arvostelijat ovat jo valmiiksi tehneet päätelmät, näkemättä edes tapausta.
Evil or Very Mad
Paras tuo arvio kuinka riittää että tuomari pärstäkertoimen mukaan arvostelisi koiran, epäilen suuresti, olkoon sitten koti-tai ulkomaalainen tuomari.
Kai sen verran teillä itsellännekin on taitoa lukea ja ymmärtää rotumääritelmää ja katsoa koiraa?
Oma koira tai kasvattihan on tietty aina se paras esimerkki, mutta ei kaikkien mielestä.
Kyllä unkarilaisten kehissä näkee ties mitä ja minkälaisia rodun edustajia, monesta ei voi todeta kuin.... kiva häntä scratch

HV lähetetty Pe Heinä 10, 2009 10:22 pm

Ainakin minä olen jo siirtynyt keskustelemaan Kennelliiton toiminnasta. Koira loukkaa ennen kehään menoa jalkansa linkuttaa....niin Kennelliitosta sanotaan että vie kehään voit saada vaikka ERI:n...tai jos huonosti käy EVA:n.

Jostain syystä minun pikkuisen vaikea taas niellä että tällaista ohjeistusta annettaisiin...kun papereissa taas lukee aivan jotain muuta.

Saa se koira olla vaikka millainen multi ch prinssi tai prinsessa, niin linkkaavana sitä ei tule kehään viedä, eikä tuomarin tule sille antaa arvostelua.

Eli keskustellaan säännöistä....ei tapauksesta Anitta Rolling Eyes
 

KT;

Sanos muuta. Missä se on kielletty - päättely tai arvostelu? Jokainen sitä tekee. Myös ilmeisesti tämä kasvattaja josta puhut Very Happy

Minä alunperin kysyin syytä EVAan, ja sain siihen asiallisen vastauksen. Sen jälkeen esitin mielipiteeni ontuvan koiran tuomisesta kehään. Se on minun mielipiteeni, vaikka ontuvaa koiraa vetäisi perässään itse Jumala.
Itse asiassa, en ainakaan omasta tekstistäni löydä kohtaa edes, missä puhuisin jostain yksittäisestä koirasta vaan yleensäkin ontuvan koiran esittämisestä, ja siitä miten useita tulkintoja ontumisesta on olemassa.

Kuka muuten Kn lisäksi uskoo siihen, ettei näyttelyhommissa ole lärvillä merkitystä? Käsi ylös lol!

MS Kun näitä keskusteluja on sitten jatkettu puolin ja toisin ja arvostelua ja haukkuja siitä että koira vietiin kehään niin nyt kävi sitten niin että meidän "silmäätekevät" olivat veden toisella puolella ja siellähän on sitten koira sinne kehään vietävä ontuu se tai ei. Ja se on vielä hyväksyttävää :)) Asiat muuttuvat aina miten ne ovat kullekin parhaaksi päin.

Jatketaan muutamalla kopiolla keskusteluista ;

Eilen kello 11:27 p

Kuten aika moni tietää Almalla ei ole rakenteessa puutteita.

Tulimme laivalta, jossa se sai jalkaansa autokannella sirun sillalta (joku rekkamies oli lähtenyt liikkeelle ennen lupaa, yleinen ongelma...) ja linkutti välillä, välillä ei. Näyttelylääkärien toimesta jalka katsotttiin, eikä sirua enää löytynyt.

Neiti sai arvostelun perfect...mutta liikkeitä ei voinut tänään arvostella...toivotaan koiran pikaista paranemista CoolCoolCool

Ossi taisi saada CACIB:in mutta kun ollaan amatöörejä tässä hommassa...niin ei vielä nuolaista. Jos näin niin kaksi ruotsin valiots ja yksi intti.....ja vielä neljä SHOW:ta eesssä.
 
 Eilen kello 11:32 pm
Tiedoksi niille jotka asiaa miettivät....useimmat sijoituskoirani ja osaomistuskoirani omistajat ilmoittavat ja maksavat näyttelyt - ja minä maksan heille.

Dido on tiineenä....joten Hanna lienee peruuttanut...

 MN Eilen kello 11:44 pm ahaa, sain vastauksen kysymykseen. sen takia mietin vain miksi ontuva koira vietiin kehään, kun aiemmin kun colin oli ontunut kehässä, loukattuaan jalkansa menossa näyttelyyn,siitä oli keskustelua täällä ( sivuilta 5-6) niin heidi olit sitä mieltä että henkilö joka tuo ontuvan koiran kehään pitäisi kokonaan diskata näyttelyistä, siis kaikki kyseisen omistajan koirat. siksipä vain ihmettelin.

 
 HV Tänään kello 12:25 am

 

Ruotsissa et saa rahoja takaisin, kuten Suomessa - vaikka koira olisi faktisesti kolmijalkainen.

Alman on nyt kahten kertaaan Ell. tsekannnut, koska tavoitteena hakea Laivayhtiöltä rahoja johtuen lasinsiruista.

Mia tuntuu unohtavan että Colin halutttiin esitettävän juuri kyseiselle tuomarille. Me esitimme koiran koska sattui olevaan ilmoitettu ja matkassa rabies vasta-aineet otettuna, etäisyytttä lähes 1000 km kotoa.
Ja että rahoja ei saa takaisin, vaikka koira olisi kuollut.

Koska Alma tulee saamaan myöhemmin suurempia voittoja kiitos kasvattajan, ei ole mitään syytä junnuna huseerata....Colinista en tiedä.

Mielenkiintoinen lukihärö....en ole kirjoittat kasvattajan kaikista koiristta missään - niiden määrähän on vain hänen itsensä tiedossa (muiden arvailtavissa...) ja jotain aivan muuta kuin kotisuisuila....

Mutts rodun kannaltahan on todella upeaa että kasvattajaalla on varaa pitää kymmeniä sijoituskoiria (maksaa kulut Kennellliiton sopimusten mukaan), monella valitettavasti ei ole, kuten ei minullakaan.
 
MN Tänään kello 9:48 am
"Koirien hyvinvoinnillahan ei ole mitään merkitystä....arvosteluilla vaan? Vai mitä arvoja halutaan linkkaavan koiran kehään raahamisella tuoda esille?"
ylläoleva myös sivulta 6 jonka silloin kommentoit. joten silloin ei pitäisi välimatkalla olla väliä tai jos rabies vasta-aineet on otettu.. Jos koira ontuu, se on sairas, eikä sitä tule esittää kehässä, vai mitenkä luna sen minulle silloin lautarangasta väänti, mutta samanpa kommentin siis tänne sitten niinkuin itse sain,, KUKIN TYYLILLÄÄN..
 
Tänään kello 10:07 am
H V kirjoitti:
Mielenkiintoinen lukihärö....en ole kirjoittat kasvattajan kaikista koiristta missään - niiden määrähän on vain hänen itsensä tiedossa (muiden arvailtavissa...) ja jotain aivan muuta kuin kotisuisuila....


ja missä olen kirjoittanut kasvattajan kaikista koirista Question kirjoitin "HENIKLÖ joka tuo ontuvan koiran kehään..", ja sen olet kirjoittanut, sivulla 6 jos katsot taaksepäin, juurikin noin.

 

Tänään kello 11:25 am
Kylläpäs on keskustelu ajautunut taas asiattomuuksiin. Heidi kirjoitti aiemmin näin:

H V kirjoitti:Ainakin minä olen jo siirtynyt keskustelemaan Kennelliiton toiminnasta. Koira loukkaa ennen kehään menoa jalkansa linkuttaa....niin Kennelliitosta sanotaan että vie kehään voit saada vaikka ERI:n...tai jos huonosti käy EVA:n.

Jostain syystä minun pikkuisen vaikea taas niellä että tällaista ohjeistusta annettaisiin...kun papereissa taas lukee aivan jotain muuta.

Saa se koira olla vaikka millainen multi ch prinssi tai prinsessa, niin linkkaavana sitä ei tule kehään viedä, eikä tuomarin tule sille antaa arvostelua.

Eli keskustellaan säännöistä....ei tapauksesta Anitta Rolling Eyes



Meinaatko, että tämä ei koske Ruotsia? Miten meren ylitys muuttaa tilannetta mitenkään? Tokihan olet voinut muuttaa mieltäsi asian suhteen ja kyllähän ajatukset voivat muuttuakin, mutta silloin sen voisi vaan reilusti myöntää, eikä yrittää selitellä.
(OT:na, minun koira ei aikoinaan ontunut lainkaan vaikka oli iso viiltohaava jalassa, lasinsirusta luultavasti. Tämä oli ihan tavallisella lenkillä tapahtunut enkä huomannut vasta kuin paljon myöhemmin kun koira ei lakannut nuolemasta sitä. En kokenut, että koira olisi ollut sairas mutta tuskin olisin näyttelyynkään vienyt. Vaikka eihän sitä koskaan tiedä, miten olisi silloin päättänyt...

Tänään kello 2:28 pm

Ihan sama, missäpäin maailmaa ollaan, sairasta koiraa ei kehään tule viedä. Ei vaikka tuurillahan ne laivatkin seilaa... tuurilla ei saata ontuakaan juuri h-hetkellä, tai tuurilla tulee palkituksi ontuvanakin. Niitäkin on nähty. Rop-koira ontuvana ryhmäkehässä...
Ontuvan koiran ei kuulu olla kehässä, oli tilanne mikä hyvänsä. Niin pitkälle ei saa kenenkään kunnianhimo viedä. Mutta jokainenhan valintansa tekee Smile

Veteraanikoirien kohdalla joskus saattaa käydä niin, että omistaja ei itse ole havainnut koiran ontuvan. Mutta esim. reilummin liikutettaessa takapää alkaa oireilla, ja tarkasti katsottuna tuomari saattaa huomata koiran ontuvan on-off-tapaisesti. Silloin on ehkä hatarasti hyväksyttävää, että tietämättään on koiran kehään ontuvana tuonut. Muuten ei.

Mutta toivottavasti Almakin tämän viikon aikana ehtii arpeutua, ja on sitten tikissä kun titteleitä jaetaan
Tähän keskusteluun osallistuivat "syyllinen" Castlewolf , MN ei aktiivi, HV kasvattaja / yhdistys pj, ulkomailla ontuvan koiran omistaja /esittäjä. LR kasvattaja joka  on valmis haukkumaan ulkopuoliset, vaikka on itse mukana kun ystävän ontuva koira viedään kehään Ak ei kasvattaja , NK aloitteleva kasvattaja , yhdistys aktiivi.